Drupalstudio Ellis Hettinga

Drupalstudio levert functioneel ontwerp en realisatie van modules en online applicaties in Drupal CMS.  Ellis Hettinga is een senior back-end developer, ze werkt als ontwikkelaar bij universiteiten, research instituten en  innovatieve bedrijven.

Hoewel ervaren in meerdere talen (C#, PHP, ColdFusion) en databases (Oracle, Mysql) werk ik sinds 2008 uit enthousiasme voor het product vooral nog in Drupal CMS. De ervaring met andere omgevingen blijft echter van pas komen. Senior drupal expertise dus, met voorkeur voor ontwikkeling van drupal modules en complexe applicaties met web services.

Het resultaat moet goed zijn!
Levering van solide modules voor educatie en research.
Kwaliteit en betrouwbaarheid staan voorop. Ik streef naar langdurige relaties met opdrachtgevers.

Die opdrachtgevers zijn net als ik gericht op educatie, research, ecologie en innovatie.
Denk aan universiteiten in binnen- en buitenland, wetenschappelijke instituten,  onderzoeksinstellingen en (landschaps) architecten.

~ Projects ~

Projecten omvatten functioneel ontwerp en bouw van modules voor educatie en research, zoals bijvoorbeeld e-learning modules of een module voor projectdocumentenuitwisseling.
Buro Poelmans Reesink

Voor Buro Poelmans Reesink Landschaparchitectuur hebben we de site onlangs gemigreerd van Drupal 6 naar 8. De data is overgenomen en geherstructureerd om het onderhoud van de content nog gemakkelijker te maken. Ook is er een responsieve layout toegevoegd.

Sovon

In opdracht van Sovon Vogelonderzoek Nederland voer ik  periodiek security updates uit bij hen op locatie in Nijmegen. Daarnaast los ik issues op en breng wijzigingen aan op basis van nieuwe eisen en wensen.

Onlangs hebben we bijvoorbeeld een mobiele weergave aan het theme toegevoegd en de structuur voor de engelstalige site neergezet.

TNO

Bij TNO, onderdeel Geologische Dienst Nederland wordt de Basisregistratie van de Nederlandse Ondergrond (BRO) beheerd. Via Drupal sites is de data toegankelijk voor iedereen.

Sinds 2012 werk ik regelmatig bij TNO op locatie aan het onderhoud en uitbreidingen van deze websites. Denk dan aan toevoegen van een engelstalige site, uitvoeren van security updates en het vloeiend laten verlopen van de interactie met de flex applicatie die de data toont.
De werkzaamheden bij TNO voer ik uit in samenwerking met Erik Stielstra van Wizzlern.

DST

Deliberation Support Tools bevat een set tools die gebruikt kunnen worden in een multi-criteria evaluation.
In een evaluatie kunnen stakeholders delibereren over welke problematiek dan ook, in een gestructureerd framework.

Een onderdeel van de de DST is bijvoorbeeld een Deliberation matrix waarin participanten waardes kunnen toekennen aan indicatoren in een cel in de matrix.  De DST is een set van custom modules gemaakt in opdracht van een Frans research instituut gericht op Ecologie, Economie en Tooldevelopment.

~ Clients ~

Opdrachtgevers zijn o.a. universiteiten in binnen- en buitenland, wetenschappelijke instituten, onderzoeksinstellingen, (landschaps)  architecten en in Drupal gespecialiseerde internetbureau's.
Vaak gaat het om langlopende relaties met bestaande opdrachtgevers. Ik heb er plezier in om gedurende de levensloop van de website bij de opdrachtgever betrokken te blijven en de site blijvend te laten aansluiten bij ontwikkelingen en veranderende eisen en wensen.

~ About ~

Ellis

Opgeleid als software ontwikkelaar (HBO Bedrijfsinformatica) werk ik sinds 1999 bij universiteiten, research instituten en innovatieve bedrijven.
Bekijk voor opleiding- en werkervaringdetails mijn profiel.

Mijn aanpak is zoals ik ben: enthousiast, eerlijk en zorgvuldig. Programmeren van solide, gebruikersvriendelijke dynamische websites en webapplicaties is mijn vak. Het gebruik maken van de nieuwste technieken en ontwikkelingen op internet vind ik daarbij vanzelfsprekend… meer